Välkommen till Macken i Finntorp! Räddad och etablerad sommaren 2021

Essomacken i Finntorp förr

Välkommen till en bit nostalgi i Sverige, Stockholm, Nacka & Finntorp !

Den gamla bensinmacken från 1949 hade genom åren huserat alltifrån bensinmack, klädesbutik, replokal för en punkgrupp och kemtvätt.

En vårdag 2021, tittade far och dotter av ren nyfiken in i den lilla macken och såg ett långt gånget förfall - en gammal bensinmack som både såg övergiven och ledsen ut. Här började historien om Macken i Finntorp. 

Efter flera vändor var hyreskontraktet i vår hand och renoveringen satte full fart en stekhet sommar 2021 och augusti 2021 lyckades far och dotter etablera en butik om totalt 16 kvadratmeter - Macken i Finntorp.

Här stannade vi i 2,5 år innan lilla macken blev för liten. Att stuva in över 600 föremål av bra kvalitet krävde både försiktighet och tålamod. Många gånger fick vi som arbetade i butiken, helt enkelt gå ut ur butiken så kunderna skulle få plats!

Efter några rundor hittade vi i december 2023 till slut en fin lokal i Finntorps centrum - endast 200 meter från gamla macken. Idag har vi en fin butik om 160 kvadratmeter som är fylld med över 1000 noga utvalda dekorativa föremål, konst och möbler från mestadels första halvan av 1900-talet. Här råder en härligt eklektisk stämning med alltifrån Art Deco skulpturer till sputniklampor varvat med lergods från alla världens hörn.

Men inte bara det - butiken blev med fler! Roger säljer LP skivor och merchandises för alla musikälskare i en del av lokalen. Välkommen till Off The Record!

Vi vill med denna butik , dra vårt strå till stacken genom att hjälpa natur och folkhem med spännande återbruk av kvalitativ inredning och design och ge inspiration - vi kallar det återbruksdesign.

Vi finns mitt i Finntorp - Nacka, Gamla Värmdövägen 5 (Mittemot Tempo), som en dold skatt mitt i lilla Finntorp!

Varmt välkommen till oss!

Men vänta! Vad hände med bensinmacken då? Jo, här kommer familjen bygga upp en keramikstudio där det ska drejas, kavlas och formas. Vi återkommer med mer information :)

Öppet!

BUTIKEN ÄR ÖPPEN

SEMESTERSTÄNGT Juli månad - öppnar åter 1 augusti!

TORSDAGAR & FREDAGAR 13.00-18.00

LÖRDAGAR & SÖNDAGAR 12.00 -16.00

Gamla Värmdövägen 5, Finntorp (Mittemot Tempo)

(Eller efter överenskommelse - Ring 0725079900)

LOKALA NYHETER! Finntorp city!

LOKALA NYHETER I FINNTORP!

https://vastrasicklao.se/bostadsomraden/finntorp/

@photographerjohannahenriksson

Tillagd i varukorgen